Bug Report for 5.46

Message boards : RALPH@home bug list : Bug Report for 5.46

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
Chu
Volunteer moderator
Project developer
Project scientist

Send message
Joined: 26 Sep 06
Posts: 61
Credit: 12,545
RAC: 0
Message 2793 - Posted: 12 Feb 2007, 1:08:49 UTC

Ralph has been updated to 5.46. In this update, we mainly fixed the problem of \"false watchdog terminiation\" for many docking workunits. For more information on this bug, please see here . Please continue to report bugs you caught on your computers here. Thank you.
ID: 2793 · Report as offensive    Reply Quote
ziegenmelker

Send message
Joined: 8 Aug 06
Posts: 5
Credit: 1,418
RAC: 0
Message 2794 - Posted: 12 Feb 2007, 3:27:13 UTC

Is this memory usage normal?

12/02/2007 02:41|ralph@home|Message from server: Your computer has 313.84MB of memory, and a job requires 476.84MB
12/02/2007 02:41|ralph@home|Message from server: No work sent
12/02/2007 02:41|ralph@home|Message from server: (there was work but your computer doesn\'t have enough memory)
12/02/2007 02:41|ralph@home|No work from project

This seems to be new, because this host has already crunched some WUs.

cu,
Micha
ID: 2794 · Report as offensive    Reply Quote
Pepo
Avatar

Send message
Joined: 8 Sep 06
Posts: 104
Credit: 36,890
RAC: 0
Message 2795 - Posted: 12 Feb 2007, 5:20:17 UTC - in response to Message 2794.  

...and a job requires 476.84MB

Oh yeah. Let\'s see how will it go...

Peter
ID: 2795 · Report as offensive    Reply Quote
Chu
Volunteer moderator
Project developer
Project scientist

Send message
Joined: 26 Sep 06
Posts: 61
Credit: 12,545
RAC: 0
Message 2796 - Posted: 12 Feb 2007, 6:06:22 UTC - in response to Message 2794.  

Don\'t worry. This batch of docking WUs has a higher memory requirement because it attempts to handle relatively larger proteins. When other WUs are put in the queue which have normal memory requirement( I believe default is 256MB for this project), your computer will keep crunching.
Is this memory usage normal?

12/02/2007 02:41|ralph@home|Message from server: Your computer has 313.84MB of memory, and a job requires 476.84MB
12/02/2007 02:41|ralph@home|Message from server: No work sent
12/02/2007 02:41|ralph@home|Message from server: (there was work but your computer doesn\'t have enough memory)
12/02/2007 02:41|ralph@home|No work from project

This seems to be new, because this host has already crunched some WUs.

cu,
Micha

ID: 2796 · Report as offensive    Reply Quote
Pieface

Send message
Joined: 16 Feb 06
Posts: 64
Credit: 203,513
RAC: 0
Message 2797 - Posted: 12 Feb 2007, 14:27:10 UTC
Last modified: 12 Feb 2007, 14:31:23 UTC

I seem to have gotten a lot of 0x1 abends like this one overnite:

<core_client_version>5.8.8</core_client_version>
<![CDATA[
<message>
Incorrect function. (0x1) - exit code 1 (0x1)
</message>
<stderr_txt>
# random seed: 2742938
ERROR:: Exit at: .\\loop_relax.cc line:1805

</stderr_txt>
]]>


Result

Edit: hmmm maybe not a lot like this one it seems they are mostly 5.45, but under 5.46 I did get two like this one and two that ran.

ID: 2797 · Report as offensive    Reply Quote
Profile Silver Streak

Send message
Joined: 11 Dec 06
Posts: 5
Credit: 216,369
RAC: 0
Message 2798 - Posted: 12 Feb 2007, 23:01:47 UTC
Last modified: 12 Feb 2007, 23:05:06 UTC

I just had 4 of my machines err on WU like this one:

2im8_1_NMRREF_1_2im8_1_id_model_18IGNORE_THE_REST_idl_1758_3

On each machine they ran the same amount of time, I assume this is because of the different CPU/ RAM

C2D 2.4 Ghz 27 sec
Pent D 3.2 35 sec
3.06 Zeon 1 min 25 sec
P4 3.2 Ghz 1 min 45 sec
P4 1.6 Ghz 2 min 5 sec

All exited with an \"Incorrect Function\" error.

Edit: Mods: This post should actually go under the 5.45 Bug list, these WU\'s were still using it.
ID: 2798 · Report as offensive    Reply Quote
ziegenmelker

Send message
Joined: 8 Aug 06
Posts: 5
Credit: 1,418
RAC: 0
Message 2799 - Posted: 13 Feb 2007, 8:34:08 UTC - in response to Message 2797.  

I seem to have gotten a lot of 0x1 abends like this one overnite:

So do I.
<core_client_version>5.8.8</core_client_version>
<![CDATA[
<message>
Incorrect function. (0x1) - exit code 1 (0x1)
</message>
<stderr_txt>
# random seed: 2742938
ERROR:: Exit at: .\\loop_relax.cc line:1805

</stderr_txt>
]]>


<core_client_version>5.4.9 BoincStudio 0.5.6 alpha</core_client_version>
<credit_correction>0</credit_correction>
<message>
process exited with code 1 (0x1)
</message>
<stderr_txt>
Graphics are disabled due to configuration...
# random seed: 2742419
ERROR:: Exit at: loop_relax.cc line:1803

</stderr_txt>

My quorum partners got the same errors.
http://ralph.bakerlab.org/results.php?hostid=6347

cu,
Micha
ID: 2799 · Report as offensive    Reply Quote
Profile anders n

Send message
Joined: 16 Feb 06
Posts: 166
Credit: 131,419
RAC: 0
Message 2801 - Posted: 15 Feb 2007, 6:46:35 UTC

Watch dog \"kills\"

http://ralph.bakerlab.org/result.php?resultid=431076

and

http://ralph.bakerlab.org/result.php?resultid=431783

Don\'t know the rate of this happening but 2 on my computers

the same night made me report.

Anders n



ID: 2801 · Report as offensive    Reply Quote
Profile Bober [B@P]

Send message
Joined: 18 Jun 06
Posts: 6
Credit: 15,427
RAC: 0
Message 2802 - Posted: 17 Feb 2007, 15:04:24 UTC - in response to Message 2801.  
Last modified: 17 Feb 2007, 15:24:32 UTC

I have a strange bahaving unit:
http://ralph.bakerlab.org/result.php?resultid=434107

It got stuck at 46% and the status is \"waiting for memory\". I restarted computer but it didn\'t help.

I\'ll try changing preferences regarding memory and enlarge swap file.
ID: 2802 · Report as offensive    Reply Quote
Profile anders n

Send message
Joined: 16 Feb 06
Posts: 166
Credit: 131,419
RAC: 0
Message 2803 - Posted: 17 Feb 2007, 15:35:14 UTC - in response to Message 2802.  

I have a strange bahaving unit:
http://ralph.bakerlab.org/result.php?resultid=434107

It got stuck at 46% and the status is \"waiting for memory\". I restarted computer but it didn\'t help.

I\'ll try changing preferences regarding memory and enlarge swap file.


It is a big type of Wu-s. It took 4,5 H to do 1 decoy on my P4 2,8.

And used 150-200 in memory.

Anders n

ID: 2803 · Report as offensive    Reply Quote
Profile Bober [B@P]

Send message
Joined: 18 Jun 06
Posts: 6
Credit: 15,427
RAC: 0
Message 2804 - Posted: 18 Feb 2007, 11:16:08 UTC - in response to Message 2803.  

It finished after setting memory usage \"when in use\" to 90%.

ID: 2804 · Report as offensive    Reply Quote

Message boards : RALPH@home bug list : Bug Report for 5.46



©2018 University of Washington
http://www.bakerlab.org